Wat is refurbished?

Jerrel

Als je op zoek bent naar goedkope elektronica, kom je vast wel eens het woord "refurbished" of "gereviseerd" tegen. Maar wat betekent dat eigenlijk?

In sommige gevallen betekent refurbished dat het apparaat gebruikt is, maar door de fabrikant of een andere betrouwbare partij is nagekeken, schoongemaakt en, indien nodig, opnieuw samengesteld. Dit gebeurt met name bij laptops en tablets die via een abonnement zijn verkregen. Deze apparaten zijn vaak maar een paar maanden oud wanneer ze als gereviseerd worden aangeboden.

In andere gevallen betekent refurbished dat het apparaat beschadigd is geweest, maar is gerepareerd door de fabrikant of een andere betrouwbare partij. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als het apparaat is teruggezonden door een klant die het niet mooi vond, of als het apparaat is beschadigd tijdens het transport.

In beide gevallen is het apparaat grondig nagekeken, schoongemaakt en, indien nodig, gerepareerd voordat het weer wordt verkocht. Het voordeel van een gereviseerd apparaat is dat het vaak significant goedkoper is dan een nieuw apparaat. Het nadeel is dat je niet weet hoe lang het apparaat meegaat en of alle beschadigingen echt zijn gerepareerd. Daarom is het belangrijk om altijd een garantie te hebben wanneer je een gereviseerd apparaat koopt.

Tips bij het kopen van een refurbished product

 1. Check de website van het bedrijf of de verkoper voordat je een aankoop doet.
 2. Wees voorzichtig met aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn.
 3. Controleer de garantie- en retourbeleid van het bedrijf voordat je een aankoop doet.
 4. Vraag naar de garantie op het product.
 5. Controleer de feedback en reviews van het bedrijf of de verkoper voordat je een aankoop doet.

Wat zijn voorbeelden van producten die je refurbished kunt kopen?

 1. Telefoons
 2. Laptops
 3. Computers
 4. Tablets
 5. Monitors
 6. Printers
 7. Scanners
 8. Wasmachines
 9. Digital camera’s
 10. Spelcomputers

Wat zijn bekende refurbished partijen in Nederland?

Refurbished partijen in Nederland zijn er in overvloed. Een aantal bekende spelers op de markt zijn Refurbished.nl en Leapp. Alle twee de bedrijven zijn gespecialiseerd in het aanbieden van refurbished laptops, computers en smartphones.

Refurbished.nl is een van de grootste refurbished aanbieders in Nederland. Het bedrijf biedt een ruim assortiment aan laptops, computers en smartphones van bekende merken zoals Apple, Lenovo, HP en Dell. Alle producten op de website zijn grondig getest en gecontroleerd door een team van technici.

Refurbished.nl biedt garantie op alle producten en levert gratis binnen Nederland. Leapp is een andere bekende speler op de refurbished markt in Nederland. Het bedrijf heeft een ruim aanbod aan laptops, computers en smartphones van bekende merken. Leapp biedt 12 maanden garantie op alle producten en levert gratis binnen Nederland.

Waarom zijn er zoveel refurbished producten van Apple?

Apple refurbished producten zijn erg populair omdat ze een goede kwaliteit hebben voor een lage prijs. De meeste mensen kunnen het niet veroorloven om een nieuw Apple product te kopen, maar ze willen wel graag een product van hoge kwaliteit hebben. Refurbished producten zijn een goede optie voor deze mensen, omdat ze een product kunnen kopen dat nog in goede staat is voor een lage prijs.