Slowcooker: Wat is het en wat zijn de voordelen?

Jerrel

Wat is een slowcooker en wat zijn de voordelen van koken met een slowcooker? Als jij jezelf dit afvraagt hebben we goed nieuws voor je.

De slowcooker is de laatste tijd namelijk ontzettend populair geworden. Waar er in landen als Amerika al jaren gebruik wordt gemaakt van slow cooking, komt deze hype in Nederland ook steeds meer op gang.

In dit artikel vertellen we je namelijk precies wat een slowcooker is en waarom het een slim idee is om te koken met een slowcooker.

Wat is een slowcooker?

Zoals de naam al doet vermoeden is een slowcooker een apparaat waarmee je langzaam eten kunt bereiden. Met een slowcooker kun je je ingrediënten op een langzame manier gaar stomen in een afgesloten pan.

Het grootste voordeel hiervan is dat ingrediënten niet zo snel uitdrogen en dus meer smaak behouden. Je kunt een slowcooker gebruiken voor tal van verschillende gerechten. Denk hierbij aan vlees en visgerechten, maar zelfs soepen of desserts kunnen in een slowcooker klaar gemaakt worden.

Wat zijn de voordelen van een slowcooker?

Goed, we hebben 1 voordeel hierboven al prijs gegeven. Omdat het eten heel langzaam gaar wordt, blijven er vaak meer smaken, geuren en voedingsstoffen behouden.

Er zijn echter nog een aantal andere voordelen van het gebruik van een slowcooker. De belangrijkste zetten we hieronder uiteen.

1. Gemak en eenvoud

Laten we eerlijk zijn: koken kost relatief veel tijd en inspanning. Het kopen van de beste slowcooker kan een goed idee zijn als je op zoek bent naar een makkelijkere manier van koken.

Koken met een slowcooker is namelijk relatief simpel en eenvoudig. Je verzamelt alle ingrediënten die je nodig hebt, gooit ze in de slowcooker en je bent klaar.

Het enige wat je verder moet doen? Wachten tot het eten gaar is en smullen maar!:)

2. Bespaar op de vaste lasten

Met de torenhoge gas- en stroomprijzen is besparen op de vaste lasten natuurlijk een hot topic. Als jij op zoek bent naar een alternatief voor het koken op gas dan is het gebruik van slowcooker best een slim idee.

Een slowcooker werkt namelijk op elektriciteit. De meeste slowcookers zijn relatief energiezuinige apparaten.

Met een slowcooker bereid je eten soms wel eens 8 uur lang. In deze 8 uur verbruikt een slowcooker ongeveer net zo veel stroom als een oven die tussen de 30 en 45 minuten aan staat.

Kortom, een slowcooker is dus een goed idee voor iedereen die wil besparen op de vaste lasten.

3. Gezonder dan bakken in vet

Wanneer je kookt met behulp van een koekenpan is de kans groot dat je olie of boter gebruikt. Dit zorgt natuurlijk voor een heerlijke smaak, alleen zit hier ook een nadeel aan verbonden.

Olie en boter bevatten namelijk relatief veel calorieën, niet echt goed voor de lijn dus. Een van de voordelen van een slowcooker is dat je geen olie of boter hoeft te gebruiken bij het koken van je maaltijden.

Conclusie

Hopelijk heeft dit artikel je meer informatie gegeven over slowcookers. Ben jij ervan overtuigt om een slowcooker te kopen? Doe dan altijd goed onderzoek voor je een slowcooker koopt.

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende slowcookers te koop. Hierdoor kan het soms moeilijk zijn om door de bomen het bos te zien.

Probeer daarom altijd online te vergelijken. Dit kun je doen op een vergelijkingswebsite of website als de Consumentenbond. Hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet.