Eetkamerstoelen kiezen voor bij de eettafel: 5 tips

Jerrel

Het kiezen van de juiste eetstoelen om te combineren met je eettafel is een belangrijke beslissing die je interieur kan beïnvloeden. Een goede combinatie van eetstoelen en eettafel kan bijdragen aan het creëren van een gezellige en stijlvolle eethoek in je huis. Bovendien kan het ook de functie en het comfort van de ruimte verbeteren. In dit artikel geven we 5 tips voor het kiezen van de juiste eetkamerstoelen bij je eetkamertafel.

1. Maak een bewuste keuze in woonstijl

Allereerst is het belangrijk om te kiezen voor eetstoelen die qua stijl en ontwerp bij je eettafel passen. Als je bijvoorbeeld een moderne eettafel hebt met strakke lijnen en een minimalistisch design, dan zijn eetstoelen met een vergelijkbaar ontwerp een goede keuze. Aan de andere kant, als je een traditionele eettafel hebt met ingewikkelde details en een rijke afwerking, dan zijn eetstoelen met een klassiek design een betere match. 

2. Houd rekening met de grootte van je eettafel

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van je eettafel en de ruimte die je hebt in je eethoek. Als je bijvoorbeeld een kleine eettafel hebt, dan zijn kleine eetstoelen een goede keuze om de ruimte niet te overweldigen. Aan de andere kant, als je een grote eettafel hebt en de ruimte ervoor, dan kun je kiezen voor grotere eetstoelen voor meer comfort en functionaliteit. Heb je juist al stoelen en wil je alleen nog een eettafel bestellen? Zorg dan dat de afmetingen met elkaar in lijn zijn. 

Wanneer je een rechthoekige eettafel kiest, dan zijn dit ongeveer de richtlijnen waar je rekening mee kunt houden:

Afmetingen rechthoekige tafel Aantal personen
140 x 90 centimeter 4 personen
160 x 90 centimeter 4 tot 6 personen
180 x 90 centimeter 6 tot 8 personen
200 x 100 centimeter 8 personen
220 x 100 centimeter 8 tot 10 personen

3. Kies altijd voor comfort

Verder is het ook aan te raden om eetstoelen te kiezen die comfortabel zijn om in te zitten. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om lange tijd aan tafel te zitten, bijvoorbeeld tijdens feestdagen of als je vaak gasten ontvangt voor diner. 

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je comfortabele eetkamerstoelen wilt kopen. De eerste is de zitting van de stoel. Kies voor een stoel met een goed gevormde en dikke zitting, die voldoende ondersteuning biedt aan je rug en benen. Verder is het ook belangrijk om te kijken naar de hoogte van de stoel. Kies voor een stoel die op een comfortabele hoogte is, zodat je gemakkelijk aan tafel kunt zitten en opstaan. Ten slotte is het ook aan te raden om te kiezen voor een stoel met armleuningen, zodat je ondersteuning hebt voor je armen en schouders. 

4. Durf iets unieks te kiezen!

Ook is het leuk om eetstoelen te kiezen die een bijzondere kleur of een uniek ontwerp hebben om je eethoek een persoonlijke touch te geven. Dit kan bijvoorbeeld door het kiezen van eetstoelen met opvallende stoffen, of door het kiezen van eetstoelen met een bijzonder ontwerp zoals stoelen met spijlen of sculpturale vormen. Ook kan het leuk zijn om te kiezen voor verschillende eetkamerstoelen voor een speels effect. Houd er dan wel rekening mee dat alle eetkamerstoelen nog steeds in dezelfde stijl zijn, anders kan dit juist rommelig staan.

5. Kijk naar aanbiedingen voordat je bestelt

Wil je eetkamerstoelen online bestellen? Het is altijd interessant om aanbiedingen te bekijken voordat je een eetkamerstoel koopt. Door aanbiedingen te bekijken, kun je namelijk besparen op de aankoopprijs van de stoel. Bovendien kun je ook profiteren van speciale deals en aanbiedingen die door winkels worden aangeboden. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm zijn van kortingen op het aantal stoelen dat je koopt of kortingen op het totaalbedrag van je aankoop. Door aanbiedingen te bekijken, kun je dus niet alleen geld besparen, maar ook profiteren van extra voordelen die je misschien anders niet had gehad. Het is dus zeker de moeite waard om aanbiedingen te bekijken voordat je een eetkamerstoel koopt.